Categoriearchief: Sport

Tips om spiermassa op te bouwen

Iedereen wil er tegenwoordig uiteraard graag gespierd uitzien. Om spiermassa op te bouwen is het verstandig om je aan te melden bij een sportschool. Spiermassa opbouwen kan ook met anderen sporten, zoals zwemmen of boksen, maar een voordeel aan de sportschool is dat je met iedere oefening weet welke spiergroep je precies aan het trainen bent. Toch zijn er nog een aantal tips die door veel mensen vaak over het hoofd worden gezien. Het aanmelden bij de sportschool is de eerste stap, maar je bent er dan nog lang niet.

Hoe bouw ik het snelst spiermassa op?

De meeste mensen die spiermassa op willen bouwen denken vaak dat ze direct zo hard mogelijk moeten trainen. Zeker aan het begin is dit geen slim idee. Blessures liggen om de hoek en wanneer je een blessure hebt kun je een bepaalde tijd helemaal niet meer trainen. Bouw het daarom rustig op. Verstandig is om een schema te maken of te laten maken door een sportinstructeur. Aan de hand van een schema kun je precies bijhouden hoeveel je vooruit gaat. Met een schema kun je maandelijks zien wat er goed gaat en waar je de meeste verbetering kunt gebruiken.

Iets anders is dat mensen vaak onderschatten hoe belangrijk goede voeding voor ons lichaam is. Het lichaam kan worden gezien als een auto en voeding is de brandstof. Wanneer het lichaam niet genoeg brandstof krijgt dan zijn we niet vooruit te branden. Tijdens het sporten kunnen we spierpijn krijgen. Onze spieren hebben vervolgens eiwitten nodig om zichzelf weer op te bouwen en sterker te maken. Er zijn veel voedingsmiddelen die meer eiwitten hebben dan andere. Ook is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen, zoals alcohol, snoep en vet eten te mijden.

Tot slot is rust en slaap ook onmisbaar voor het opbouwen van spieren. Wanneer we slapen is ons lichaam in een staat van totale rust en krijgen de spieren de mogelijkheid om te herstellen. Zorg er daarom voor dat je iedere nacht de aanbevolen hoeveelheid slaap van circa 8 uur hebt. Door het juiste trainingsschema te volgen, de juiste voeding te eten en voldoende slaap te hebben zal je zien dat je binnen een korte tijd snel spiermassa zult opbouwen.