Wat wordt belangrijker? Augmented reality of virtual reality?

We leven in een tijd waar de technologie snel vooruit gaat. De laatste jaren hebben we steeds meer te maken gekregen met virtual reality en augmented reality. Massa mensen gebruikt tegenwoordig de virtual reality bril om te gamen of om films te bekijken. Daarnaast hebben we al kennis gemaakt met augmented reality. Voorheen wisten veel mensen niet precies wat dit inhield, maar door de komst van Pokemon GO weet iedereen tegenwoordig wat augmented reality is. Maar wat gaat er groter worden van deze beide? Hieronder is er meer informatie over te lezen.

Informatie over AR en VR

Tim Cook, de CEO van Apple heeft aangegeven dat hij verwacht dat AR veel groter zal worden van VR. Apple is dan ook niet voor niets druk bezig met het investeren in AR. Er is nog meer onderzoek gedaan naar de vraag welke groter gaat worden. Er is een onderzoek gestart door techondernemers en investeerders. Dit onderzoek is uitgevoerd door 650 technische mensen die afkomstig zijn uit de VS. Ook dit onderzoek heeft laten zien dat de mogelijkheden van AR een stuk groter zijn dan de mogelijkheden van VR.

De reden waarom AR een grotere potentie heeft van VR komt doordat augmented reality een extra toevoeging geeft aan de echte wereld. Pokemon GO is daar een erg mooi voorbeeld van. In tegenstelling daarvan is virtual reality juist het tegenovergestelde. Bij VR zetten mensen een bril op en worden ze juist afgeschermd van de rest van de wereld.

De ondervraagden van het onderzoek hebben ook aangegeven dat zij verwachten dat AR in de toekomst groter zal worden dan VR. De voornaamste reden waarom veel mensen op dit moment nog niet investeren in VR is omdat het een flinke aanschaf vergt en er nog relatief weinig content beschikbaar is om gebruik van te maken. De toekomst zal meer duidelijkheid moeten geven over het verdere verloop en de ontwikkelingen binnen AR en VR, maar op dit moment ziet de toekomst van AR er dus rooskleuriger uit dan die van VR. De branches waar het meest gebruik wordt gemaakt van deze technologie├źn is de gaming industrie, bij events en televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *