Wat is dyspepsie en wat kan ik ertegen doen?

Dyspepsie is een verstoring in de spijsvertering. Deze verstoring kan vervelende gevolgen hebben en het kan zorgen voor problemen met de maag en darmen. Er zijn bepaalde symptomen die zich voordoen wanneer je last hebt van dyspepsie, maar soms is het ook lastig te zeggen of deze symptomen afkomstig zijn van dyspepsie. Hieronder benoemen we de symptomen en wat er aan te doen is.

De symptomen van dyspepsie

Mensen die last hebben van dyspepsie zullen ook sneller last krijgen van winderigheid of veel gerommel in de buik. Wanneer we eten dan komt er ook lucht mee ons lichaam in. Dit is voornamelijk het geval wanneer we erg snel eten. In ons lichaam vormt deze lucht zich om naar darmgassen. In de darmen worden zelf ook gassen geproduceerd. Deze gassen worden geproduceerd door de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van het voedsel in ons lichaam.

Wanneer er steeds meer gassen worden opgehoopt in het lichaam dan zal dit zorgen voor een vervelende winderigheid en een opgeblazen gevoel in de buik.  Indien dit het geval is dan kun je ook last krijgen van vermoeidheid, lastiger ademhalen, misselijkheid of zelfs last hebben van diarree.

Het tegengaan van dyspepsie

Heb je last van de bovenstaande symptomen? Dan is er een kans dat jij last hebt van dyspepsie. De beste manier om van dyspepsie af te komen is door een wandeling te gaan maken. Tijdens een wandeling maakt je lichaam hormonen aan die helpen bij het verteren van je voedsel. Een andere manier is om meer kruidenthee te gaan drinken. Dit helpt het verteringsproces ook beter. Verder kun je kiezen om chocolade te gaan eten om het verteringsproces beter op weg te helpen. Met deze methoden kun je vaak op een relatief makkelijke manier van de klachten afkomen.

Lukt het nog steeds niet om van de klachten af te komen na de bovenstaande methoden? Ga er dan mee naar de huisarts. De huisarts kan verder onderzoek doen naar de klachten en hij kan ervoor kiezen om je medicijnen mee te geven die helpen tegen dyspepsie. Een medicijn dat veel wordt uitgeschreven bij dyspepsie is antacidum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *