De voordelen van een responsive website

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van het internet en beschikken we allemaal over een smartphone. Bedrijven moeten hier daarom goed op inspelen en de websites dan ook als smartphone versie aanbieden. Er wordt vaak gezegd dat mobiel in veel branches zelfs al groter is dan de desktop. Hieronder hebben we daarom verschillende redenen waarom een responsive website erg belangrijk is.

Waarom een responsive website?

Vaak is er bij veel mensen nog onduidelijk wat responsive precies is. Responsive houdt in dat een website mee schaalt met de grote van het scherm. Wanneer je een website hebt geopend op je desktop dan kun je het gehele blad kleiner maken. Naarmate het kleiner wordt zie je ook dat de content op de website mee veranderd. Soms springen er blokken weg uit de pagina en verandert de indeling van de pagina. Deze veranderingen worden gedaan om de informatie beter leesbaar te maken voor de bezoekers. Hieronder hebben we een lijstje met de voordelen van een responsive website t.o.v. een website die niet responsive is.

  • Met een responsive website hoeven bezoekers alleen omhoog en omlaag te scrollen. Wanneer de website niet responsive is moeten bezoekers ook nog eens naar links en rechts scrollen om iedere tekstregel te lezen.
  • De website wordt beter leesbaar doordat het lettertype vaak groter wordt bij responsive.
  • Bij een responsive website kunnen bij een kleiner device de grote bestanden weggelaten worden. Voor mobiele gebruikers die geen onbeperkt limiet hebben is dit prettiger om gebruik te maken van je website.
  • Responsive websites scoren ook extra punten op zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines willen namelijk de beste websites aanbieden bij hun zoekopdrachten. Als de website voor iedereen goed leesbaar is, is dat weer een extra reden voor Google om jouw website iets hoger te laten scoren.
  • Mensen internetten tegenwoordig erg snel. Binnen een paar seconden nadat mensen op je website zijn bepalen ze of ze verder gaan lezen of dat ze een andere website zoeken. Door een goede website te hebben verlies je minder bezoekers. Het responsive maken van een website is in veel gevallen slechts een klein percentage van het bedrag dat je terugverdient aan deze extra potentiĆ«le bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *